domingo, 7 de febrero de 2016

Pisco Sour Day, likier Peru flag

Dzień Sour, podpis trunku Pisco w Peru


W pierwszym tygodniu lutego Peruwiańczyków świętują na ulicach, w parkach, barach, winiarniach, gmin, hoteli, oraz wszędzie tam, gdzie ludzie, którzy kochają swój kraj, spotyka Sour Day Pisco jako hołd dla tego szlachetnego , przyjemny i elegancki peruwiański koktajl.


Rozdzielczość Ministerialna 161-2004-spożywczego z dnia 22 kwietnia 2004 roku powstała "w pierwszą sobotę lutego każdego roku jako Dzień Pisco Sour na poziomie krajowym". Rezolucja ta jest uzupełniona przez regułę dawnego Narodowego Instytutu Kultury (INC), że 18 października 2007 ogłoszony Pisco Sour jako "dziedzictwa kulturowego Narodu", w oparciu o Konwencja UNESCO w sprawie ochrony niematerialnego dziedzictwa kulturowego prawa powszechnego dziedzictwa kulturowego Narodu i dyrektywa o uznawaniu i oświadczenia przejawy kultury toku Kultury Dziedzictwa.




Pisco sour powstał w 1916 roku w Morris Bar, który znajduje się na Calle Boza 847 Rozdrobniony Unii. Ten bar był najczęściej odwiedzanym przez intelektualistów, artystów i polityków tamtych czasów. Zainspirowany kwaśną whisky, oryginalna receptura miała wodę mineralną, syrop cukrowy, sok z cytryny i pisco, jak "lemoniada pisco", byłoby zostały przygotowane przez barmanów Alfonso Bregoye, Graciano Cabrera Alberto Mezarina. Według Jose Antonio Schiaffino w "The Origin of Pisco Sour", wynalazca wzoru był Californian Victor V. Morris, właściciel tego baru.


Uroczystości w Limie i terytorium Peru

Publiczne i prywatne miejsca do świętowania są liczne i znajdują się w całej stolicy. Jest to kwestia wyboru. Można również świętować w domu z przyjaciółmi.


Na Międzynarodowej Gallos Coliseum The Rosedal de Surco, znajduje się w głównym placu w Surco, istnieje muzyka ludowa i tańce ludowe, a także obecność producentów Pisco, którzy udostępnione publiczności różnorodność swojej kuchni i shaker, gdzie pisco jest gwiazdą.




Pisco Festival, który odbywa się w parku wystawowego przyciąga producentów Tacna, Ica, Cañete, Huaral i różnych dzielnic Limy do przedstawienia swoich najlepszych adaptacji popularnej peruwiańskiej napoju, jak Aguaymanto Sour, naturalny kwaśny (z stewia, chia i aguaymanto), a nawet Urresti Sour. W samym centrum to można również znaleźć Food Festival spróbować narodowych potraw towarzyszyć napoje zakupione.


Gmina Limie zorganizowała pieszą wycieczkę, która miała uczestników za pośrednictwem różnych charakterystycznych miejscach Cercado. Wśród nich, Maury, Hotel Bolivar i piwnicy hotelu Queirolo.


Restauracje, bary i centra handlowe z okazji naszego najdroższego koktajlu. Istnieje wiele opcji: bardziej kameralny i inne masywne, romantyczne i innych do dzielenia się z przyjaciółmi.

W prowincji. W Trujillo, Izba Gospodarcza La Libertad i Wojewódzkiego Gminy odbyło trzynastego 2016 edycja Narodowego Dnia Pisco Sour i XII Targi Żywności. 2016 spożywane około 5000 litrów pisco. Niektóre zmiany były Coca Sour wykonana z koki i Inca Sour, który został wykonany z quinoa. Około 6000 odwiedzających przyszedł do dopchać Plazuela El Recreo gdzie smakowały różnorodność napojów na bazie pisco i wiele innych potraw.


W Ica, Arequipa, Tacna, Moquegua i innych regionów scenariusze są podobne. Nie peruwiański miejsca, w których nie odbywają się na Pisco Sour.



Za granicą również Peruwiańczyków mieszkających za granicą smaku i cieszyć się najlepszym z naszej kuchni towarzyszyć nasz słynny narodowy napój.


Przedstawiam film, aby pamiętać, jak przygotować pisco sour




Referencje
Día del Pisco Sour se celebra con festivales y tours en Cercado

Día del Pisco Sour: ofertas y eventos para celebrarlo


Conoce el árbol genealógico del pisco sour


El Día del Pisco Sour 2012


PRODUCE (2004) Instituyen el prime sábado del mes de febrero de cada  año como Día del Pisco Sour, Resolución Ministerial Nº 161-2004-Produce, 22 de abril de 2004

Trujillo: en plazuela El Recreo celebrarán día del Pisco Sour

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.