viernes, 5 de julio de 2019

Paragliding Hur kan du njuta av flygens kraft?


Paragliding Hur kan du njuta av flygens kraft?


Paragliding (franska paragliding, akronym fallskärm, fallskärmar, och bro pending) är en sport som uppstod i slutet av nittonhundratalet, skapad av bergsklättrare som ville flyga ner med fallskärm från bergstopparna där de hade stigit.

Vingen (kan inkludera all utrustning) kallas också paragliding; Tekniskt sett är det en flexibel lättviktiga svängare. Det är segelflygplan eftersom det har ingen motor, flexibel eftersom det inte finns några fasta delar som utgör vingen, för det kan transporteras i bagageutrymmet på en bil. Vikten av hela laget är mellan 15 och 20 kg, även om det finns mindre viktutrustning. Piloten och passageraren skärmflygning bär obligatorisk säkerhetsutrustning, hjälmar och akuta fallskärm, olika elektroniska instrument (variómetro eller altivario, GPS och radioutrustning). Flygtiden är mellan 10 och 15 minuter, även om den kan förlängas till 25 eller 30 minuter.





Åldersvärdet är likgiltigt, men lägsta ålder är 5 år, du borde inte ha hjärtproblem och väger mindre än 100 kilo. Förutom att ha utrustningen måste du få grundutbildning, och medan du inte behärskar tekniken måste du flyga tillsammans med en erfaren instruktör eller guide.

Platsen från vilken den tar av kallas parapuerto och har de nödvändiga förutsättningarna för att dra nytta av vindimpulsen och höjden. Den genomsnittliga höjden är 300 meter, men den erfarna kan nå upp till 500 meter.






Höjd minsta start är 100 meter, maximal flyghöjd på 250 meter (Lima), men i vissa fall med distriktet Barranco utveckla termiska strömmar som kan höja glidaren och dess passagerare upp till 500 eller 700 meter över stad. Flygningen är dynamisk, det vill säga den måste utföra kontinuerliga justeringsmanövrer.

Var kan du flyga i paragliding? I staden och njuta av den magnifika utsikten över havet i dalarna, berg, sjöar i inlandet byar och i extrema platser. Endast grundläggande villkor som start punkten, komplett med löpande underhåll erfarenhet, nerver och självkontroll, och naturligtvis behövs förkärlek för äventyr och frihet.





Referenser

Parapente


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.