viernes, 5 de julio de 2019

Yamaç Paraşütü Uçmanın gücünden nasıl yararlanabilirsiniz?

Yamaç Paraşütü Uçmanın gücünden nasıl yararlanabilirsiniz?




Yamaç paraşütü (Fransız yamaç paraşütü, paraşüt kısaltması, paraşüt ve köprü, eğimden), tırmandıkları dağların tepelerinden paraşütle uçmak isteyen dağcılar tarafından yaratılan yirminci yüzyılın sonlarında ortaya çıkan bir spordur.

Kanat (tüm ekipmanı içerebilir) ayrıca yamaç paraşütü olarak da adlandırılır; Teknik olarak esnek ve hafif bir planördür. Planör, çünkü motoru yok, esnek, çünkü kanadı oluşturan hiçbir sert parça yok, bu yüzden bir arabanın bagajına taşınabilir. Tüm takımın ağırlığı 15 ila 20 kg arasındadır, ancak daha az ağırlık ekipmanları vardır. Pilot ve yamaç paraşütü yapan yolcu zorunlu güvenlik ekipmanlarına, kasklara ve acil durum paraşütlerine, çeşitli elektronik aletlere (variometre veya altivario, GPS ve radyo ekipmanı) sahiptir. Uçuş süresi 10 ila 15 dakika arasında olmasına rağmen 25 veya 30 dakikaya uzatılabilir.





Değer için yaş kayıtsızdır, ancak asgari yaş 5'tir, kalp probleminiz olmamalı ve 100 kilodan az olmalıdır. Ekipmana sahip olmanın yanı sıra, temel bir eğitim almanız ve tekniğe hakim olmamanız durumunda deneyimli bir eğitmen ya da rehber eşliğinde uçmanız gerekir.

Kalktığı yerden parapuerto denir ve rüzgar darbesinden faydalanmak ve yükseklik kazanmak için gerekli şartlara sahiptir. Ortalama yükseklik 300 metredir, ancak deneyimli 500 metreye kadar ulaşabilir.






Minimum kalkış yüksekliği 100 metredir, maksimum uçuş yüksekliği 250 metredir (Lima'da), ancak bazı durumlarda Barranco bölgesinde, yamaç paraşütü ve yolcularını deniz seviyesinden 500 veya 700 metre yüksekliğe kadar yükselten termal akımlar gelişir. şehir. Uçuş dinamiktir, yani sürekli ayar manevraları yapmalıdır.

Yamaç paraşütü içinde nereye uçabilirsiniz? Şehirde ve muhteşem deniz manzarasının tadını çıkarın, vadilerde, dağlarda, göllerde, iç köylerde ve aşırı yerlerde. Sadece kalkış noktası, sürekli bakım, tecrübe, sinir ve kendi kendini kontrol eden komple ekipman ve elbette macera ve özgürlük için eğim gibi temel koşullara ihtiyaç duyar.





Referanslar

Parapente

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.