lunes, 18 de enero de 2016

Pisco sour, krótka historia

Pisco sour. Krótka historia pochodzenia


Pisco Sour koktajl wykonany jest z pisco i sokiem z cytryny. Nazwa pochodzi od zjednoczenia słowa "pisco" (rodzaj brandy z winogron) i "kwaśny" (część rodziny przy użyciu cytryny koktajl jako część jego receptury).



Historia napoju, który miałby blended pisco z cytryną, prowadzi nas do XVIII wieku, gdzie w pobliżu Plaza de Toros de Acho w Limie Punche został stworzony. W peruwiańskiej Merkurego 13 stycznia 1791 roku, to jest opisany jako straganiarzy sprzedawanych pod nazwą "rzeżuchy wodnej" A "punche" lub Punch, że wódka była ciepła i wody, cytryny i cukier.



Książkę kucharską opublikowane w Limie w 1903 roku, opisuje koktajl przygotowany z lampką pisco, białka jaja, drobnego cukru i kilka kropel cytryny, składników, które zostały pobity w shakerze tworząc "ponchecito".



W "pisco sour" pochodzi w Limie przed 1920, w barze Morrisa (Morris bar, bar lub bar Morris) Boza 847 Street, w Shred Unii, co było oferowane jako nowość pisco kwaśny, kwaśny whisky inspirowane.


Nie znajdując przepis na Pisco Sour Victor Morris, nie można powiedzieć, czy była to prosta mieszanka pisco z sokiem z cytryny i cukru (takie jak whisky sour) było identyczne z prądu lub pisco sour. Toro-Lira twierdzi, że oryginalna receptura będą ewoluowały w Morris Bar, przez 18 czy 20 lat, aby osiągnąć swój obecny preparat. Maury Hotel jest legendarna dla jego bar oferują najlepszy pisco sour.




Uchwała ministerialna 161-2004-spożywczego, z 22 kwietnia 2004 roku, ustanowił "w pierwszą sobotę lutego każdego roku jako Dzień Pisco Sour. 18 października, 2007 roku Narodowy Instytut Kultury Peru (INC), powiedział Pisco Sour jako dziedzictwa kulturowego Narodu na podstawie Konwencji o ochronie niematerialnego dziedzictwa kulturowego UNESCO, ogólnego prawa dziedzictwa kulturowego Narodu oraz dyrektywy w sprawie uznawania i deklaracje Kultury manifestacjach Trwające 
Dziedzictwo kulturowe.




Nie ma jednej recepty lub przepis, ale jeśli chcesz być jednym ze składników dobrej jakości pisco. Tak czy inaczej, każdy przepis da szansę skosztować pysznych narodowy napój. W praktyce można zrobić własny przepis, aby spróbować w domu lub zaskoczyć przyjaciół i gości. Zapraszam do spróbować szczęścia z tego przepisu.

Klasyczne pisco sour przepis z Peru



3 uncje przerw Pisco, 1 uncji soku z limonki, aby zapewnić kwasowości, 1 uncja prosty syrop, 1 jajko, 6 kostek lodu i 1 lub 2 krople Nalewki Angostura. Ta kombinacja wytrząsa w wytrząsarce aż składniki są łączone. Krople Nalewki Angostura to ozdoba.
Jeśli mikser jest używany, wszystkie składniki na minutę, mniej jaj upłynnienia; blender jest wyłączony i białe jajko, a następnie skrapla się przez pięć sekund dodaje.

To przepis na pisco sour jest ładniejszy, jeśli umieszczone dwa rodzaje pisco, jedno proste i jeden, który jest aromatyczny.

Polecane linki



Referencje

Consejos para hacer un buen pisco sour en licuadora

Pisco sour

Recetas de pisco sour

Pisco sour

Katz, Allen, s/f ; Pisco Sour

 

Día del Pisco Sour: Ingredientes para preparar un original Pisco Sour casero


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.