Pisco sour. Krótka historia pochodzenia
Pisco Sour koktajl wykonany jest z pisco i sokiem z cytryny.
Nazwa pochodzi od zjednoczenia słowa "pisco" (rodzaj brandy z
winogron) i "kwaśny" (część rodziny przy użyciu cytryny koktajl jako
część jego receptury).
Historia napoju, który miałby blended pisco z cytryną,
prowadzi nas do XVIII wieku, gdzie w pobliżu Plaza de Toros de Acho w Limie
Punche został stworzony. W peruwiańskiej Merkurego 13 stycznia 1791 roku, to
jest opisany jako straganiarzy sprzedawanych pod nazwą "rzeżuchy
wodnej" A "punche" lub Punch, że wódka była ciepła i wody,
cytryny i cukier.
Książkę kucharską opublikowane w Limie w 1903 roku, opisuje
koktajl przygotowany z lampką pisco, białka jaja, drobnego cukru i kilka kropel
cytryny, składników, które zostały pobity w shakerze tworząc
"ponchecito".
W "pisco sour"
pochodzi w Limie przed 1920, w barze Morrisa (Morris bar, bar lub bar Morris)
Boza 847 Street, w Shred Unii, co było oferowane jako nowość pisco kwaśny,
kwaśny whisky inspirowane.
Nie znajdując przepis na
Pisco Sour Victor Morris, nie można powiedzieć, czy była to prosta mieszanka
pisco z sokiem z cytryny i cukru (takie jak whisky sour) było identyczne z prądu
lub pisco sour. Toro-Lira twierdzi, że oryginalna receptura będą ewoluowały w
Morris Bar, przez 18 czy 20 lat, aby osiągnąć swój obecny preparat. Maury Hotel
jest legendarna dla jego bar oferują najlepszy pisco sour.
Uchwała ministerialna
161-2004-spożywczego, z 22 kwietnia 2004 roku, ustanowił "w pierwszą
sobotę lutego każdego roku jako Dzień Pisco Sour. 18 października, 2007 roku
Narodowy Instytut Kultury Peru (INC), powiedział Pisco Sour jako dziedzictwa
kulturowego Narodu na podstawie Konwencji o ochronie niematerialnego
dziedzictwa kulturowego UNESCO, ogólnego prawa dziedzictwa kulturowego Narodu
oraz dyrektywy w sprawie uznawania i deklaracje Kultury manifestacjach Trwające
Dziedzictwo kulturowe.
Nie ma jednej recepty
lub przepis, ale jeśli chcesz być jednym ze składników dobrej jakości pisco.
Tak czy inaczej, każdy przepis da szansę skosztować pysznych narodowy napój. W
praktyce można zrobić własny przepis, aby spróbować w domu lub zaskoczyć
przyjaciół i gości. Zapraszam do spróbować szczęścia z tego przepisu.
Klasyczne pisco sour przepis z Peru
3 uncje przerw Pisco, 1
uncji soku z limonki, aby zapewnić kwasowości, 1 uncja prosty syrop, 1 jajko, 6
kostek lodu i 1 lub 2 krople Nalewki Angostura. Ta kombinacja wytrząsa w
wytrząsarce aż składniki są łączone. Krople Nalewki Angostura to ozdoba.
Jeśli mikser jest
używany, wszystkie składniki na minutę, mniej jaj upłynnienia; blender jest
wyłączony i białe jajko, a następnie skrapla się przez pięć sekund dodaje.
To przepis na pisco sour
jest ładniejszy, jeśli umieszczone dwa rodzaje pisco, jedno proste i jeden,
który jest aromatyczny.
Polecane
linki
Consejos para hacer un buen pisco sour en
licuadora
Pisco sour
Recetas de pisco sour
Pisco sour
Katz, Allen, s/f ; Pisco
Sour
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.