miércoles, 20 de enero de 2016

Pisco Sour, niektóre przepisy

Pisco sour. Przepisy i okulary



Nie ma jednej recepty lub przepis, ale jeśli trzeba mieć dobrej jakości pisco wśród składników. Tak czy inaczej, każdy przepis da szansę skosztować pysznych narodowy napój. W praktyce można zrobić własny przepis, aby spróbować w domu lub zaskoczyć przyjaciół i gości.




Pić pisco sour nie ma też specjalny kubek lub szkła. W tym przypadku zawartość (pisco sour) przysługuje niezależnie od rodzaju szklance lub filiżance. Spróbuj recepty pokazane, aby znaleźć jeden chcesz lub możesz stworzyć swój własny koktajl. Nie zapomnij plasterek wapna jako ozdoba.

1)    Przepis klasyczny pisco sour z Peru

Przepis na tego tradycyjnego napoju kuchni Peru, na podstawie Pisco "quebranta" jest:

3 uncje Pisco "quebranta", 1 uncji soku z limonki, aby zapewnić kwasowości, 1 uncja prosty syrop, 1 jajko, 6 kostek lodu i 1 lub 2 krople Nalewki Angostura.

Ta kombinacja wytrząsa w wytrząsarce aż składniki są łączone. Krople Nalewki Angostura to ozdoba.

Jeśli mikser jest używany, wszystkie składniki na minutę, mniej jaj upłynnienia; blender jest wyłączony i białe jajko, a następnie skrapla się przez pięć sekund dodaje.

To przepis na pisco sour jest ładniejszy, jeśli umieszczone dwa rodzaje pisco, jedno proste i jeden, który jest aromatyczny.




2) Klasyczne Pisco Sour do przygotowania w domu (8 osób)

Składniki
2 szklanki pisco, 1 filiżanki proste syropu lub 1 1/2 szklanki cukru białego, 2 białka jaj, sok z cytryny 4, 1 szklanka kostek lodu, Nalewki Angostura i cynamon do dekoracji.

Przygotowanie
Mieszają składniki z wyjątkiem gorzkie i cynamonem. Podczas spieniania i lód jest kruszony, podawane w małych szklankach i udekorować kilkoma kroplami Nalewki Angostura i szczyptą cynamonu w proszku. Podawać natychmiast.





Klasyczne Pisco Sour w barze, aby przygotować

Składniki
2 uncje pisco płynu (jedna uncja = 30 ml) soku z cytryny 1/2 uncji, 3/4 uncji cukru białego lub 1/2 uncji prostego syropu, jajka 1/3 4/3 kostki lodu.

Przygotowanie
Umieścić składniki w shakerze, dodać lód i jasne. Wstrząsnąć shaker, umieścić durszlak i spuścić zawartość kieliszka 4 uncji. Podawać z dwie krople gorzkie i cynamonem jako opcja.





3) Kolejny prosty przepis

Składniki
14cubos lód, 8 uncji czystego Pisco "quebranta”, 2 uncje prostego syropu, 2 uncji soku z cytryny, 4gotas 1 / 2clara jaj z Nalewki Angostura.

Przygotowanie
Napełnić pojemnik do miksowania z kostkami lodu sześciu i ostudzić na minutę. Wyrzucić lodu i dodać pisco, prosty syrop, sok z cytryny i kostki lodu pozostałe jasne. Pokonać ośmiu do 10 sekund i podawać na zimno Przygotowanie dwóch filiżanek. Udekorować każdą szklankę dwie krople Nalewki Angostura.



4) Domowej roboty przepis

Składniki
2 szklanki pisco, 1 szklanka cukru prostego syropu lub 1 1/2 szklanki białego, 2 białka jaj, sok z 4 cytryn, 1 szklanka kostek lodu, Nalewki Angostura i cynamon do dekoracji.

Przygotowanie
Mieszają składniki z wyjątkiem gorzkie i cynamonem. Gdy regulują spieniania i lód kruszony, służył w małych szklankach i dekoracji z kilkoma kroplami Nalewki Angostura i szczyptą cynamonu w proszku.




Kilka porad

¿Shaker lub blender powinny być stosowane? Dla niektórych, różnica może być prędkość; inni, jak Pete Wells, krytyka żywności z New York Times, najlepiej jest skorzystać z shaker.

Ale czy istnieje rzeczywista różnica? Giancarlo Nazario, doświadczony barman mówi:

"Różnica polega na tym, w jaki sposób są wykorzystywane narzędzia. W "cockteleado" zawsze ma blender Mystique, ale nigdy nie mogą zapewnić ten sam wynik prawidłowo za pomocą miksera. "



Niektóre zalecenia:

a) Nie należy mieszać mieszaninę w shakerze przez ponad 10 sekund za każdym razem.
b) Nie należy pozostawić mieszaninę w blenderze długo zrobimy dużo piany i stają się wodniste.
c) Kolejność produktów jest w następujący sposób: pierwszy pisco, potem sok z cytryny, syrop cukrowy, lód i wlać jajka.
d) Jeżeli używany blender, mieszanka wszystkich składników z lodem i puls wymieszać wszystko. Kiedy wszystko jest dobrze zintegrowane i pianka jest wystarczające, dodać lód i nacisnąć przycisk na mikserze 3 lub 4 razy w celu schłodzenia pisco sour.
e) jakość lodu. Powinny być z potrójnie filtrowanej wody; bez dużego otworu kontrolować kostki rozpuszczania. Jeśli lód jest małe lub rozcieńczony miejsca szybko.



Polecane linki:




Referencje

Consejos para hacer un buen pisco sour en licuadora

Pisco sour

Recetas de pisco sour

Pisco sour

Katz, Allen, s/f ; Pisco Sour

 

Día del Pisco Sour: Ingredientes para preparar un original Pisco Sour casero

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.