lunes, 4 de febrero de 2019

Pisco Sour, Peru'daki Ulusal Gün


Pisco Sour, Peru'daki Ulusal Gün


Her yılın Şubat ayının ilk cumartesi günü, Pisco Ekşi Günü ülke çapında kutlanır. Bu tarih 22 Nisan 2004 tarihinde 161-2004-PRODUCE Bakanlar Kararı ile belirlenmiştir.

Pisco ekşi, pisco, limon suyu ve çeşitli katkı maddeleri ile yapılan hoş bir kokteyldir. Perulu piskolar, on altıncı yüzyılın sonlarından bu yana üretilirken, yirminci yüzyılın yirmi yıllarında ortaya çıkan pisco ekşi denilen kokteyl. Peru'nun Vali Yardımları sırasında, limonla karıştırılmış pisco, Plaza de Toros de Acho'nun yakınlarında çoktan içti.



Pisco ekşi olarak adlandırılan kokteyl, yirminci yüzyılın yirmili yaşlarında, Morris'in merkezinde, Lima'nın merkezindeki Jiron de la Union'da yapıldı ve viskiden esinlenilen bir yenilik olarak sunuldu. Bazı uzmanlar, formülün mucidinin 1915'ten 1933'e kadar hizmet veren Morris Bar'ın sahibi Kaliforniyalı Víctor V. Morris olduğunu söylüyor. Kokteyl, ekşiliğin diğer birçok içeriğini asitliği dengelemek için İngiliz geleneğine ekleyerek yaratıldı. Limonun O zamandan beri bu meze Peru'da ve diğerlerinde Peru yemek restoranlarının teklifine eşlik ediyor.

Kişisel ve sosyal yaşamda, hoş pisco ekşi ile kızartmak için birçok fırsat vardır. Doğum günleri, iş promosyonları, yarışmalarda zafer gibi gerçek durumlar yoksa, evcil hayvanlarınızın size eşlik ettiği yıllara kadar sağlayabilirsiniz. Hayal gücü tek sınırdır ve hazırlık kolaylığı bu büyülü Peru kokteylinin tadını çıkarmayı haklı çıkarıyor. Onunla ve onun için kutlanma tarihi, her şubatın ilk cumartesi; başka bir gün, size, arkadaşlarınıza veya ailenize sağlamaktır.


Sonra, kolay bir tarif, böylece pisco ekşi ile kızartma yapmadan tükenmez. İki çeşit pisco kullanılırsa, biri saf diğeri aromatik ise kokteyl daha keyifli.

Pisco Sour Classic evde hazırlanacak (8 kişi)


 malzemeler

2 bardak pisco üzüm arası
1 bardak kauçuk şurubu veya 1 1/2 bardak beyaz şeker
2 yumurta akı
4 limon suyu
1 bardak buz küpü
Angostura acı ve tarçın tozu süslüyor.

hazırlık

Acı tatlı acı ve tarçın tozu hariç malzemeleri karıştırın. Düzenli köpük oluşturduğunda ve buz parçalandığında, küçük bardaklarda servis yapın ve birkaç damla acı acı ve bir tutam tarçın tozu ile süsleyin. Hemen servis yapın



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.