lunes, 4 de febrero de 2019

Pisco Sour, Dia Nacional al Perú


Pisco Sour, Dia Nacional al Perú

El primer dissabte del mes de febrer de cada any se celebra el Dia del Pisco Sour, a nivell nacional. Aquesta data va ser establerta per Resolució Ministerial 161-2004-PRODUEIX, el 22 d'abril del 2004.

El pisco sour és un agradable còctel fet amb pisco, suc de llimona i diversos agregats. El pisco peruà es produeix des de finals del segle XVI, el còctel anomenat pisco sour es va originar en els anys vint del segle XX. Durant el Virregnat del Perú ja es bevia el pisco barrejat amb llimona prop a la Plaça de Toros d'Acho.



El còctel anomenat pisco sour es va crear als anys vint del segle XX al Bar Morris, Jirón de la Unió del centre de Lima, i s'oferia com una novetat inspirada en el whisky sour. Alguns experts afirmen que l'inventor de la fórmula va ser el californià Víctor V. Morris, propietari del Bar Morris, que va atendre des de 1915 fins a 1933. El còctel va ser creat agregant, a la tradició anglesa del sour, diversos altres ingredients, per equilibrar l'acidesa de la llimona del Perú. Des de llavors, aquest aperitiu s'ha difós en el Perú ia altres acompanyant l'oferta dels restaurants de menjar peruà.

Existeixen moltes ocasions per brindar amb l'agradable pisco sour, en la vida personal i social. Si no hi ha ocasions reals, com aniversaris, ascensos laborals, victòria en competències, pot vostè brindar fins pels anys que les seves mascotes l'acompanyen. La imaginació és l'únic límit i la facilitat per a la preparació justifiquen el gaudi d'aquest còctel peruà màgic. La data per celebrar amb ell i per ell, és el Primer dissabte de cada febrer; qualsevol altre dia, és per a brindar per vostè, amics o familiars.



A continuació, una recepta fàcil, perquè vostè no es quedi sense brindar amb el seu pisco sour. El còctel és més agradable si s'usen dues classes de pisco, un pur i un altre que sigui aromàtic.

Pisco Sour Clàssic per preparar a casa (8 persones)


 ingredients

2 got de pisco de raïm trenca
1 gots de xarop de goma o 1 1/2 got de sucre blanca
2 clares d'ou
suc de 4 llimones
1 tassa de gel en glaçons
amarg d'angostura i canyella en pols per decorar.

preparació

Liquar els ingredients, excepte l'amarg d'angostura i la canyella en pols. Quan es formi regular escuma i el gel s'hagi triturat, servir en gots petits i decorar amb unes gotes d'amarg d'angostura i una mica de canyella en pols. servir immediatament




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.