Pisco Sour, Dia Nacional al Perú
El primer
dissabte del mes de febrer de cada any se celebra el Dia del Pisco Sour, a
nivell nacional. Aquesta data va ser establerta per Resolució Ministerial
161-2004-PRODUEIX, el 22 d'abril del 2004.
El pisco
sour és un agradable còctel fet amb pisco, suc de llimona i diversos agregats.
El pisco peruà es produeix des de finals del segle XVI, el còctel anomenat
pisco sour es va originar en els anys vint del segle XX. Durant el Virregnat
del Perú ja es bevia el pisco barrejat amb llimona prop a la Plaça de Toros
d'Acho.
El còctel
anomenat pisco sour es va crear als anys vint del segle XX al Bar Morris, Jirón
de la Unió del centre de Lima, i s'oferia com una novetat inspirada en el
whisky sour. Alguns experts afirmen que l'inventor de la fórmula va ser el
californià Víctor V. Morris, propietari del Bar Morris, que va atendre des de
1915 fins a 1933. El còctel va ser creat agregant, a la tradició anglesa del
sour, diversos altres ingredients, per equilibrar l'acidesa de la llimona del
Perú. Des de llavors, aquest aperitiu s'ha difós en el Perú ia altres acompanyant
l'oferta dels restaurants de menjar peruà.
Existeixen
moltes ocasions per brindar amb l'agradable pisco sour, en la vida personal i
social. Si no hi ha ocasions reals, com aniversaris, ascensos laborals,
victòria en competències, pot vostè brindar fins pels anys que les seves
mascotes l'acompanyen. La imaginació és l'únic límit i la facilitat per a la
preparació justifiquen el gaudi d'aquest còctel peruà màgic. La data per
celebrar amb ell i per ell, és el Primer dissabte de cada febrer; qualsevol
altre dia, és per a brindar per vostè, amics o familiars.
A
continuació, una recepta fàcil, perquè vostè no es quedi sense brindar amb el
seu pisco sour. El còctel és més agradable si s'usen dues classes de pisco, un
pur i un altre que sigui aromàtic.
Pisco Sour Clàssic per preparar a casa (8 persones)
ingredients
2 got de
pisco de raïm trenca
1 gots de
xarop de goma o 1 1/2 got de sucre blanca
2 clares
d'ou
suc de 4
llimones
1 tassa
de gel en glaçons
amarg
d'angostura i canyella en pols per decorar.
preparació
Liquar
els ingredients, excepte l'amarg d'angostura i la canyella en pols. Quan es
formi regular escuma i el gel s'hagi triturat, servir en gots petits i decorar
amb unes gotes d'amarg d'angostura i una mica de canyella en pols. servir immediatament
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.