viernes, 11 de octubre de 2019

Для боротьби з діабетом: здорове харчування та фізичні вправи. “Sudado de pescado


Для боротьби з діабетом: здорове харчування та фізичні вправи. “Sudado de pescado”, Рибний піт, перуанське кулінарне захоплення.


Діабет - це хронічне захворювання, яке з’являється, коли підшлункова залоза не виробляє достатню кількість інсуліну або організм не ефективно використовує вироблений ним інсулін. Інсулін - гормон, який використовується для регулювання цукру в крові, а коли немає контролю, з’являється гіперглікемія (підвищення рівня цукру в крові), яка поступово шкодить організму.

Існує два типи діабету: цукровий діабет 1-го типу (інсулінозалежний), недостатньо вироблення інсуліну і люди повинні вводити інсулін щодня; Його не можна запобігти, це проявляється в дитинстві, і причина невідома. Симптоми: надмірне виділення сечі, спрага, постійний голод, втрата ваги, порушення зору та втома.


Цукровий діабет другого типу (не інсулінозалежний) виникає внаслідок неефективного використання інсуліну. Це той, хто найбільше присутній у всьому світі; Це пов’язано із зайвою вагою та відсутністю фізичних навантажень. До того, як вона з’явилася лише у дорослих, нині страждають і діти.

За даними ВООЗ у період з 80-х до 2014 року, людей із діабетом зросли з 108 мільйонів до 422 мільйонів у всьому світі. Жорстоке зростання на 290% за 34 роки, за середньорічною ставкою 4,15. При цьому показник на 2019 рік склав би 515 мільйонів. Дійсно страшні цифри, коли ви думаєте про вплив хвороби на людей, які страждають від неї.

Діабет є опосередкованою причиною близько 1,6 млн смертей щорічно. Половина цих смертей трапляється до 70-річного віку. На щастя, це захворювання з найбільшою поширеністю в країнах із середнім і низьким рівнем доходу.


Спочатку лікарі радять змінювати звички, надаючи пріоритет здоровому харчуванню, фізичним навантаженням та постійному контролю. Раціон для боротьби з діабетом або високим рівнем глюкози різноманітний, але в будь-якому випадку мова йде про те, щоб уникнути продуктів, у яких борошно або цукор перевищують рекомендовані, особливо якщо у вас малорухливе життя.

"Здорове харчування" або "свідоме харчування" - це вибір продуктів, пристосованих відповідно до нашої природної фізіології; Продукти харчування, які наша система може перетравити, поглинати та вживати в повній мірі. Це цілі харчові продукти, які не зазнали генетичних перетворень або потрапили в руки або машини людини, які змінюють природний хімічний склад їх поживних речовин; а змішане з іншими не викликає побічних реакцій і, можливо, токсичних для нашого організму.

Свідоме годування говорить про те, що ми використовуємо нашу здатність розрізняти, що ми їмо, коли і чому; Ми створюємо "спосіб життя" і спираємось на міцні основи, щоб уникнути критики та протистояти спокусам.



Я запроваджую «здорову їжу поступово», починаю з “sudado de pescado” , «поту риби», одного з найсмачніших страв на основі морських продуктів. Якщо ви не знаєте, як готувати, то дізнайтеся, що це варто. Якщо у вас багато грошей, зайдіть у надійний ресторан. І вправи. Ні рису, ні юки, ні солодкої картоплі. Без соди (використовується для очищення двигуна автомобіля). Лимонад або настій трав, без цукру або зі стевією, фруктів. Рекомендується вживати синю рибу, але якщо їх немає, залежно від того, що вам зручніше.




Як ви готуєтесь? В Інтернеті ви знайдете безліч рецептів, з невеликими варіаціями між ними, всі вони казкові і прості у дотриманні, тому хлопець визнання для тих, хто не присвятив свого часу, щоб дати нам ці подарунки. Якщо хочете, ви можете спробувати кожен. Ви ніколи не пошкодуєте про це.




Підсумок

1) Здорове харчування, бажано приготоване в домашніх умовах. Якщо ви не знаєте, як готувати, зусиль навчитися варто. У довгостроковій перспективі це вам зручніше, оскільки дешевше і здоровіше.

2) Натуральні компоненти. У цій їжі є риба (бажано, смаглява, скумбрія, боніто, тунець, сардина). По правді, будь-яка риба гарна, але попередні мають свої переваги (Омега 3 в достатку).

3) Інші компоненти: Помідор. Цибуля, лимон, часник, кіон або імбир, солодка картопля: всі продукти, рекомендовані в раціоні для боротьби з діабетом.

4) Вправа. Якщо у вас немає проблем із серцем, м’язовою слабкістю або будь-яким фізичним обмеженням, ви можете і потрібно займатися фізичними вправами через день. Початок 10 хвилин кожного разу, через два тижні також піднімається до 15, потім 20. Коли вона досягне 30, збільшуйте інтенсивність зусиль, піднімайте ваги на 1 кг, потім на 1,5 кг і так далі.



5) Знайте свій супермаркет чи оптовий ринок, там ви знайдете все за вигідною ціною. Якщо я заходжу в ресторан фьюжн, фьюжн або модний ресторан, де дають витратити 200 підошв (рибне м’ясо, подане в пластівці, грам помідора, дві скибочки цибулі, шматочок ананаса або колюча груша); Якщо я йду на ринок із цими 200 підошвами, купую щит, яйце, шпинат брокколі, оливкову, капусту, брокколі, цибулю, томат, лимон, оливкова олія, фрукти НА ЦІЛІ МЕСЯТИ. Це правда, що все боїться однієї людини, але якщо їх декілька, наприклад 4, значить, 800 підошв використовуються для АВТОМАТИЧНОЇ ЗДОРОВОЇ ЇЖИ.

6) ПАСТЕЛЬНИЙ ЧЕРІЙ. Якщо у вас є родина, яка вас любить, якщо у вас є батьки, якщо у вас є хороші друзі, якщо ви живете в здоровому і приємному оточенні, якщо вам добре в житті і роботі, якщо у вас є можливості, подумайте про все це, коли вам подобається Ваша їжа та подяка. І коли зможете, допоможіть іншим, це збільшує кількість "духовної Омеги 3".

7) ЗАБОРОНЕНО: Це єресь, самогубство, смертельний гріх, проступки, які розумні люди, які люблять себе та людей, заради яких вони живуть, споживання всього згаданого сміття:

Безалкогольні напої, енергетичні напої, йогурт та інші перероблені продукти, джеми та інші гіперперероблені "продукти" в російських консервах, солодощі, печиво різного смаку, дешеві шоколадні цукерки, китайська їжа (все, але особливо консерви,), бургери завантажені жирна і трансгенна, смажена картопля (та, яка поставляється з куркою на грилі) тощо.







Список літератури

EPIDEMIOLOGÍA DE LA DIABETES MELLITUS EN CHILE


AZUL es el nuevo blanco: Beneficios del pescado azul en tu dieta

Cifras de la diabetes en Argentina y el mundo

Alimentación consciente, saludable y un estilo de vida natural


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.