viernes, 11 de octubre de 2019

För att bekämpa diabetes: hälsosam kost och motion. “Sudado de pescado”


För att bekämpa diabetes: hälsosam kost och motion. “Sudado de pescado”,  Fisksvett, peruansk kulinarisk glädje.


Diabetes är en kronisk sjukdom som uppträder när bukspottkörteln inte producerar tillräckligt med insulin eller om kroppen inte effektivt använder det insulin som den producerar. Insulin är det hormon som används för att reglera blodsockret, och när det inte finns någon kontroll förefaller hyperglykemi (ökningen i blodsockret) som gradvis skadar kroppen.

Det finns två typer av diabetes: typ 1 (insulinberoende) diabetes, det finns inte tillräckligt med insulinproduktion och människor bör administrera insulin dagligen; Det kan inte förhindras, det manifesterar sig i barndomen och orsaken är okänd. Symtom: Överdriven urinproduktion, törst, konstant hunger, viktminskning, synstörningar och trötthet.



Diabetes av typ 2 (icke-insulinberoende) uppstår genom ineffektiv användning av insulin. Det är den med den största närvaron i världen; Det beror på övervikt och brist på fysisk aktivitet. Innan det bara dök upp hos vuxna drabbas numera barn också.

Enligt WHO mellan 80-talet och 2014 ökade personer med diabetes från 108 miljoner till 422 miljoner världen över. En brutal ökning med 290% på 34 år, med en genomsnittlig årskurs på 4,15. Med denna ränta för 2019 skulle det finnas 515 miljoner. Riktigt skrämmande siffror, när du tänker på effekterna av sjukdomen på de människor som lider av den.

Diabetes är den indirekta orsaken till cirka 1,6 miljoner dödsfall årligen. Hälften av dessa dödsfall inträffar före 70 års ålder. Och för olycka är det sjukdomen som har högst förekomst i länder med låg inkomst och låginkomst.



Läkarna rekommenderar först, ändra vanor, prioritera hälsosamt ätande, motion och konstant kontroll. Kosten för att bekämpa diabetes eller höga glukosnivåer är varierande, men i alla fall handlar det om att undvika mat som har mjöl eller socker utöver vad som rekommenderas, särskilt om du har ett stillasittande liv.

"Sunt äta" eller "medvetet äta" är valet av livsmedel som är anpassade för att relatera till vår naturliga fysiologi; Livsmedel som vårt system kan smälta, absorbera och använda till fullo potential. Det är hela livsmedel som inte har genomgått genetiska förändringar eller utsatts för mänskliga händer eller maskiner, som förändrar deras naturliga kemiska sammansättning av näringsämnen; och blandat med andra genererar inte biverkningar och eventuellt giftiga för vår kropp.

Medveten utfodring antyder att vi använder vår förmåga att urskilja att välja vad vi äter, när och varför; Vi skapar en "livsstil" och förlitar oss på solida grunder för att undvika kritik och motstå frestelser.



Jag introducerar "hälsosamma måltider gradvis", jag börjar med "svett av fisk", en av de mest utsökta rätter baserade på marina produkter. Om du inte vet hur man lagar mat, lär dig att det är värt det. Om du har mycket pengar, gå till en betrodd restaurang. Och träning. Inget ris, lite Yucca eller sötpotatis. Ingen soda (används för att rengöra bilmotorn). En limonad eller infusion av örter, utan socker eller med stevia, frukt. Vi rekommenderar att du använder blå fisk, men om de inte är 



Hur förbereder du dig? På Internet hittar du många recept, med små variationer mellan dem, alla är fantastiska och enkla att följa, därför ett erkännande klapp för dem som inte ägnade tid åt att ge oss dessa gåvor. Om du vill kan du prova var och en. Du kommer aldrig ångra det.




Sammanfattning

1) En hälsosam måltid, helst hemma. Om du inte vet hur man lagar mat är ansträngningen att lära sig värt det. På lång sikt är det mer bekvämt för dig eftersom det är billigare och hälsosammare.

2) Naturliga ingredienser. Denna måltid har fisk (helst mörkhudad, makrill, bonito, tonfisk, sardin). I själva verket är alla fiskar bra, men de tidigare har sina fördelar (Omega 3 i överflöd).

3) Andra ingredienser: tomat. Lök, citron, vitlök, kion eller ingefära, sötpotatis: alla livsmedel som rekommenderas i kosten för att hantera diabetes.

4) Träning. Om du inte har problem med ditt hjärta, muskelsvaghet eller någon fysisk begränsning kan du och bör träna varannan dag. De början 10 minuter varje gång, efter två veckor går upp till 15, sedan 20, också. När den når 30, öka intensiteten på ansträngningen, lyft vikterna på 1 kg, sedan 1,5 kg, så vidare.



5) Känner till din stormarknad eller grossistmarknad, där hittar du allt till ett bra pris. Om jag går till en fusion, fusion eller en trendig restaurang, där en given spenderar 200 sulor (fiskkött, serveras i en flingor, ett gram tomat, två skivor av lök, en skiva ananas eller sticka päron); Om jag går till marknaden med de 200 sulorna köper jag sköld, ägg, broccolispenat, oliv, kål, broccoli, lök, tomat, citron, olivolja, frukt FÖR HELA MÅNADEN. Det är sant att allt i rädsla för en enda person, men om det finns flera, till exempel 4, så används 800 sulor för en AUTHENTIKALT HÄLSK MAT.

6) PASTEL CHERRY. Om du har en familj som älskar dig, om du har dina föräldrar, om du har goda vänner, om du bor i en hälsosam och trevlig miljö, om du har det bra i livet och arbetet, om du har möjligheter, tänk på allt detta när du tycker om Din mat och tack. Och när du kan, hjälpa andra, det ökar mängden "spirituell Omega 3".

7) Förbud: Det är en kätteri, ett självmord, en dödlig synd, en överträdelse som intelligenta människor som älskar sig själva och de människor som de lever för, konsumtionen av allt nämnda skräp:

Läsk, energidrycker, yoghurt och andra bearbetade produkter, sylt och andra hyperförädlade "livsmedel" i n konserver, godis, kex med olika smaker, billiga choklad, kinesisk mat (allt, men särskilt konserverad mat), hamburgare laddade fett och transgen, stekt potatis (den som levereras med grillad kyckling), etc.







Referenser

EPIDEMIOLOGÍA DE LA DIABETES MELLITUS EN CHILE


AZUL es el nuevo blanco: Beneficios del pescado azul en tu dieta

Cifras de la diabetes en Argentina y el mundo

Alimentación consciente, saludable y un estilo de vida natural


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.