viernes, 11 de octubre de 2019

Diyabet ile mücadele etmek: sağlıklı beslenme ve egzersiz. “Sudado de pescado


Diyabet ile mücadele etmek: sağlıklı beslenme ve egzersiz. “Sudado de pescado”, Balık ter, Perulu mutfak lokumu.


Diyabet, pankreas yeterince insülin üretmediğinde veya vücut ürettiği insülini etkin bir şekilde kullanmadığında ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. İnsülin, kan şekerini düzenlemek için kullanılan bir hormondur ve kontrol olmadığında, yavaş yavaş vücuda zarar veren hiperglisemi (kan şekeri artışı) ortaya çıkıyor.

İki tür diyabet vardır: Tip 1 (insüline bağlı) diyabet, yeterli insülin üretimi yoktur ve insanlar günlük olarak insülin vermelidir; Önlenemez, çocuklukta kendini gösterir ve nedeni bilinmemektedir. Belirtileri: Aşırı idrar çıkışı, susuzluk, sürekli açlık, kilo kaybı, görme bozuklukları ve yorgunluk.



Tip 2 diyabet (insüline bağımlı olmayan), insülinin verimsiz kullanımından kaynaklanmaktadır. Dünyadaki en büyük varlığı olan kişidir; Aşırı kilo ve fiziksel aktivite eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Sadece yetişkinlerde ortaya çıkmadan önce, günümüzde çocuklar da etkilenmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, 80’ler ile 2014 arasındaki diyabet hastaları dünya genelinde 108 milyondan 422 milyona çıktı. Yıllık ortalama 4,15 oranında 34 yılda% 290 acımasız bir artış. 2019 için bu oranla 515 milyon olacaktı. Gerçekten korkutucu rakamlar, hastalığın acı çeken insanlar üzerindeki etkilerini düşündüğünüz zaman.

Diyabet, yılda yaklaşık 1,6 milyon ölümün dolaylı nedenidir. Bu ölümlerin yarısı 70 yaşından önce gerçekleşiyor. Kötü şans için orta ve düşük gelirli ülkelerde en yüksek prevalansı olan hastalıktır.


Doktorlar, önce sağlıklı beslenme, egzersiz ve sürekli kontrol önceliklerini belirleyerek alışkanlıkları değiştirmeyi öneriyor. Diyabet veya yüksek glikoz seviyelerine karşı mücadele için diyet çeşitlidir, ancak her durumda, özellikle hareketsiz bir hayatınız varsa, önerilenin ötesinde un veya şekerli yiyeceklerden kaçınmakla ilgilidir.

"Sağlıklı Beslenme" veya "bilinçli yeme", doğal fizyolojimizle ilgili olarak uyarlanan besinlerin seçimidir; Sistemimizin sindirebileceği, emebileceği ve sonuna kadar kullanabileceği yiyecekler. Bunlar, genetik dönüşüm geçirmemiş ya da besin maddelerinin doğal kimyasal bileşimini değiştiren insan ellerine ya da makinelere maruz kalmış yiyeceklerdir; ve diğerleriyle karıştırıldığında advers reaksiyonlar oluşmaz ve vücudumuz için muhtemelen toksiktir.

Bilinçli beslenme, ne yediğimizi, ne zaman ve neden seçeceğimizi ayırt etme yeteneğimizi kullandığımızı; Bir “yaşam tarzı” yaratıyoruz ve eleştiriden kaçınmak ve cazibeye direnmek için sağlam temellere güveniyoruz.



"Yavaş yavaş sağlıklı yemekler" tanıtacağım, deniz ürünlerine dayalı en lezzetli yemeklerden biri olan "balık teriyle" başlayacağım. Yemek yapmayı bilmiyorsan, buna değdiğini öğren. Çok paranız varsa, güvenilir bir restorana gidin. Ve egzersiz. Pirinç yok, biraz avuç içi veya tatlı patates. Soda yok (araba motorunu temizlemek için kullanılır). Bir limonata veya şekersiz veya stevia içeren meyvelerin infüzyonu. Mavi balık kullanılması önerilir, ancak eğer mevcut değilse, hangisini tercih ederseniz.




Nasıl hazırlanıyorsun? İnternette aralarında küçük farklılıklar olan birçok yemek tarifleri bulacaksınız, hepsi muhteşem ve takip etmesi kolay, bu nedenle bize bu hediyeleri vermeleri için zaman ayırmayanlar için bir tanıma alkışlaması. İsterseniz her birini deneyebilirsiniz. Asla pişman olmayacaksın.




Özet


1) Tercihen evde hazırlanmış sağlıklı bir yemek. Yemek yapmayı bilmiyorsanız, öğrenme çabası buna değer. Uzun vadede, sizin için daha uygun çünkü daha ucuz ve daha sağlıklı.

2) Doğal içerikler. Bu yemekte balık vardır (tercihen koyu tenli, uskumru, palamut, ton balığı, sardalya). Gerçekte, herhangi bir balık iyidir, ancak öncekiler kendi avantajlarına sahiptir (bolca Omega 3).

3) Diğer terkip maddeleri: Domates. Soğan, limon, sarımsak, kion veya zencefil, tatlı patates: Diyabetle başa çıkmak için diyette önerilen tüm yiyecekler.

4) Egzersiz. Kalbinizle, kas zayıflığınızla veya herhangi bir fiziksel sınırlamanızla ilgili bir probleminiz yoksa, her gün egzersiz yapabilirsiniz. Her seferinde 10 dakika başlıyor, iki hafta sonra 15'e kadar çıkıyor, sonra da 20'ye. 30'a ulaştığında, eforun yoğunluğunu arttırın, 1 kg, ardından 1.5 Kg ağırlıkları kaldırın.



5) süpermarket veya toptan pazar biliyorum, orada tüm iyi bir fiyata bulacaksınız. Bir füzyona, füzyona veya modaya uygun bir restorana gidersem, verilen 200 tabana (balık eti, pulta servis edilir, bir gram domates, iki dilim soğan, bir dilim ananas veya inciri); Bu 200 tabanla pazara gidersem, kalkan, yumurta, brokoli ıspanak, zeytin, lahana, brokoli, soğan, domates, limon, zeytinyağı, meyve satın aldım. Her şeyin bir kişiden korktuğu doğrudur, ancak birkaç tane varsa, örneğin 4 ise, GERÇEKTEN SAĞLIKLI BİR GIDA için 800 taban kullanılır

6) PASTEL KİRAZ. Sizi seven bir aileniz varsa, aileniz varsa, iyi arkadaşlarınız varsa, sağlıklı ve hoş bir ortamda yaşıyorsanız, yaşam ve işte iyi yapıyorsanız, fırsatınız varsa, zevk aldığınızda bunları düşünün Yemeğin ve teşekkürler. Ve başkalarına yardım edebildiğiniz zaman, bu "ruhsal Omega 3" miktarını arttırır.

7) YASAKLANMIŞ: Bir sapkınlık, intihar, ölümcül bir günah, kendini seven akıllı insanları ve yaşadıkları insanları, tüm çöplerin tüketimini,

Konserve ürünlerinde tatlı içecekler, yoğurt ve diğer işlenmiş ürünler, reçeller ve diğer aşırı işlenmiş "besinler", tatlılar, farklı tatlara sahip bisküviler, ucuz çikolatalar, Çin yemekleri (her şey, ama özellikle konserve yiyecekler), yüklenen hamburgerler yağ ve transgenik, kızarmış patates (ızgara tavukla birlikte gelen), vb.







Referanslar

EPIDEMIOLOGÍA DE LA DIABETES MELLITUS EN CHILE


AZUL es el nuevo blanco: Beneficios del pescado azul en tu dieta

Cifras de la diabetes en Argentina y el mundo

Alimentación consciente, saludable y un estilo de vida natural


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.